background

Evenemangskalendern

kalender

 

 

En återskapad Herrgård

Onsdagen den 13 mars kl. 18.30 Stadsbiblioteket, Halmstad. Entré 50 kr inklusive fika

 

 

Trädgård i kruka

Torsdagen den 11 april kl. 18.30 Stadsbiblioteket, Halmstad. Entré 50 kr inklusive fika

 

 

Årets resor 2019

 

Trädgårdsresa  till Göteborgsområdet 1 juni 2019

OBS! Resan är fullbokad med två bussar!

Avresa från Halmstad Arena, Sannarp klockan 7.30, hemkomst cirka klockan 18.30.

 

 

 

 

            Vi börjar dagen på Tjolöholms slott. Trädgården vid slottet återställs nu till forna dagars prunkande Arts and Crafts-trädgård under ledning av slottsträdgårdsmästare John Taylor. Vi får en guidad rundtur men tid finns även för att avnjuta egen medhavd förmiddagsfika.

 

Därefter tar vi oss till Hultåsen i Askim, strax sydväst om Göteborg. Där har Camilla Danielsson odlat och utvecklat sin trädgård under 17 år och sex olika trädgårdsrum med färgstämda planteringar har vuxit fram. År 2016 kom boken Känn Trädgården, där Camilla beskriver arbetet med trädgården och hur hon hämtat kunskap och inspiration från Göteborgs Botaniska trädgård.

 

Ett kort stycke därifrån, vid Önnereds Brygga äter vi lunch på restaurang Jungman Jansson. Här får vi njuta av både kobbar och skär, fiskebåtar, sjöbodar och den berömda Eskils kanal. Men framför allt av havets läckerheter.

Efter lunch går resan mot Martas Rike. Marta Ronyai har en högt belägen, omväxlande trädgård om ca 1 400 kvm där blå- bärsklädd bergsluttning i väster, tallskog i söder och dalgång

i öster utgör omgivningarna. Det pågår ständiga experiment i rabatterna på jakt efter vackert samspel mellan pålitliga växter med prydnadsvärde året om. Favoriterna är japanska lönnar och andra mindre träd, formbara buskar, hostor och andra bladväxter.

 

Som avslutning på dagen besöker vi Hjälmeskulla handels- trädgård, ett fristående familjeföretag som funnits på samma plats sedan 1962. Nu tränar de upp fjärde generationen trädgårdsmästare och florister. De har ett stort utbud av växter och tillbehör till försäljning. Där bjuds vi på kaffe och kaka.

 

Anmälan Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , det går också bra per telefon till Sven Johansson, tfn 0705-144703 senast 1 april.

Kostnad 450 kr inkl. resa, entréer, lunch och eftermiddagsfika. Medtag egen förmiddagsfika!

 

Lights in Alingsås

I   år   fyller            Alingsås   400   år   och   deras   ljusshow   fyller     20     år.  Vi planerar därför en resa dit  i samarbete med Trädgårdsamatörerna i   Halland.

 

Varje år ger man i Alingsås några av världens främsta ljusdesigners uppdraget att skapa spektakulära ljus- och ljudinstallationer.

Mer information om resan och anmälan kommer här på vår hemsida.

 

Österlenresan 2018

Österlenresan 2018

Intresset för resan var stort, så stort att vi körde med två bussar och var 97 personer på resan. Vårt första stopp var Trädgårdspaletten i Malmö. Här besökte vi ett familjeföretag som är en unik kombination mellan botanisk trädgård och handelsträdgård. 

Trädgårdspaletten 180616 DSC01419s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi anlände fick vi information av 3:e generationen i familjen som driver denna plantskola.

Läs mer: Österlenresan 2018

Englandsresan 2017

 

Den 9 juli 2017, kom 36 nöjda resenärer hem från en resa full med nya intryck och idéer från de fantastiska trädgårdar som besöktes i England. Här är lite bilder från resan och de trädgårdar som besöktes.

Här är vi, på väg hem efter sista trädgårdsbesöket.

DSC05325s

 

Läs mer: Englandsresan 2017